Pyszne
ciasto na herbatnikach z budyniem ,masą kajmakową oraz bitą śmietaną.
Łatwe do
przygotowania-bez pieczenia.
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień gdy herbatniki
zmiękną.
Przepis na małą blaszkę.
Składniki:
- ok.60 sztuk herbatników
- 2 budynie śmietankowe z cukrem
- pół kostki margaryny
- 2 szklanki mleka
- 1 puszka masy kajmakowej
- 300 ml śmietanki kremówki 36%
- czekolada do posypania
Budynie gotujemy na 2 szklankach mleka.Dodajemy margarynę i mieszamy
mikserem aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy.Gorący budyń wylewamy na
ułożone na blaszce herbatniki.Na budyń układamy kolejną warstwę ciastek i na
nie wykładamy masę kajmakową.Równo smarujemy i przykrywamy ostatnią warstwą
herbatników.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i rozkładamy na
ciastkach.Posypujemy startą czekoladą i chłodzimy w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz