W sezonie do sosu polecam dodać świeżych pomidorów.
Składniki:
- woreczek ugotowanego białego ryżu
- 500 g mięsa mielonego
- mała główka kapusty
- pół szklanki śmietany
- pół szklanki przecieru pomidorowego
- 2 szklanki bulionu
- sól i pieprz do smaku
Mięso mielone podsmażamy na oleju,dodajemy sól i pieprz.
Kapustę,ryż i mięso mieszamy razem,podlewamy szklanką bulionu i doprawiamy.
Do pozostałego bulionu dodajemy śmietanę i przecier,mieszamy i podgrzewamy,Przyprawiamy.Sos można zaciągnąć mąką jeśli chcemy aby był gęsty.
Na talerz wykładamy gołąbki ,polewamy sosem i zajadamy.
Smacznego!
Robiłam raz to danie z Pani przepisu i dzis robię znowu jest pyszne
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło 😊
UsuńPozdrawiam