Składniki:
- biszkopt z 4 jajek
- 500 ml śmietany kremòwki 36%
- 2 czekolady białe
- 2 śmietany w proszku 'śnieżka'
- 5 łyżek wiòrek kokosowych
- 5 łyżek dżemu malinowego
- wiòrki kokosowe i biała czekolada do posypania
Czekolady łamiemy na kawałki i wlewamy do nich śmietanę.Podgrzewamy az czekolada się rozpuści. Chłodzimy w lodòwce parę godzin.(co najmniej 3).Po tym czasie śmietanę ubijamy,dodajemy śnieżki i wiòrki kokosowe.
Biszkopt przekrawamy wzdłuz na pòł. Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem,na to równo smarujemy połowę ubitej śmietany.Przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą śmietany.Dekorujemy wiórkami kokosowymi i wiórkami z białej czekolady. Schładzamy w lodówce.
Smacznego!!