Zwykłe
naleśniki wypełnione smacznym farszem ze szpinakiem i piersią z kurczaka z
odrobiną śmietany i nutą czosnku.
Efekt
po prostu przepyszny.! Ja je
uwielbiam z sosem czosnkowym.
Gorąco
polecam!
Z podanego
przepisu na farsz wychodzi ok.6-7 porcji.
Składniki:
Farsz:
- szpinak mrożony 350g
- 1 mała cebula
- 1 pierś z kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- pół szklanki śmietany
Dodatkowo:
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
- ser żółty do posypania
Naleśniki smażymy. Szpinak
rozmrażamy.
Kurczaka i cebulę kroimy w
kostkę, podsmażamy na oleju.Dodajemy szpinak,przeciśnięty prez praskę
czosnek,wlewamy smietanę ,sól ,pieprz i dusimy przez 5 minut.
Na naleśniki
nakładamy farsz i zawijamy.Zapiekamy w piekarniku 10 minut w 180°C aż ser się
rozpuści.
Smacznego!