sobota, 6 października 2018

Ciasto 3 BIT


Pyszne ciasto na herbatnikach z budyniem ,masą kajmakową oraz bitą śmietaną. 
Łatwe do przygotowania-bez pieczenia.
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień gdy herbatniki zmiękną.
Przepis na małą blaszkę.



Składniki:
  •  ok.60 sztuk  herbatników 
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • pół kostki margaryny
  • 2 szklanki mleka
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 300 ml śmietanki kremówki 36%
  • czekolada do posypania


Budynie gotujemy na 2 szklankach mleka.Dodajemy margarynę i mieszamy mikserem aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy.Gorący budyń wylewamy na ułożone na blaszce herbatniki.Na budyń układamy kolejną warstwę ciastek i na nie wykładamy masę kajmakową.Równo smarujemy i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i rozkładamy na ciastkach.Posypujemy startą czekoladą i chłodzimy w lodówce.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz