sobota, 29 września 2018

Ciasto biszkoptowe z jabłkami i bitą śmietaną

Puszysty biszkopt,galaretka jabłkowa i bita śmietana z nutą cynamonu-idealne połączenie.
Lekkie ciasto,proste do przygotowania.Przepis na każdą okazję.


Składniki:
  • biszkopt upieczony z 3 jajek
  • 1 kg  słodkich jabłek
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • cukier wanilinowy
  • 300 ml śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cynamon do posypania

Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach.Wrzucamy do garnka,dodajemy cukier waniliowy i smażymy aż jabłka zmiękną.Wsypujemy galaretki,mieszamy aż do zagotowania.Wyłączamy i wylewamy na wystudzony biszkopt.Zostawiamy do ostygnięcia.
.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.Wykładamy na jabłka.Posypujemy cynamonem.
Smacznego!

4 komentarze: