Fajny
pomysł na szybki obiad lub kolację. Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.
Podajemy z pieczywem.
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 400 g kiełbasy
- 2 papryki czerwone
- 2 cebule
- 1 pomidor -mogą być pomidory z puszki
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki papryki mielonej
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne chili
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Fasolkę myjemy,odcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej
wodzie.Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy na półplasterki.Podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojone w
piórka cebule.
Papryki kroimy w grubszą kostkę,dodajemy do kiełbasy z
cebulą.Pomidora sparzamy wrzątkiem,ściągamy skórkę ,kroimy w kostkę,wrzucamy do
warzyw.
Następnie wrzucamy fasolkę,dodajemy przecier,paprykę,chili.Jeśli leczo
jest zbyt gęste możemy podlać troszkę wodą.Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz