poniedziałek, 18 czerwca 2018

Leczo z fasolką szparagową i papryką


Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację. Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.
Podajemy z pieczywem.



Składniki:
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 400 g kiełbasy
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 1 pomidor -mogą być pomidory z puszki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki papryki mielonej
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne chili
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Fasolkę myjemy,odcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy na półplasterki.Podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojone w piórka cebule.
Papryki kroimy w grubszą kostkę,dodajemy do kiełbasy z cebulą.Pomidora sparzamy wrzątkiem,ściągamy skórkę ,kroimy w kostkę,wrzucamy do warzyw. 
Następnie wrzucamy fasolkę,dodajemy przecier,paprykę,chili.Jeśli leczo jest zbyt gęste możemy podlać troszkę wodą.Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz