Pyszna
kapusta na śmietanie. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.
Bardzo ją lubię i
gdy tylko pojawia się w sklepach od razu ją kupuję.W tym okresie mogę ją
jeść prawie codziennie ;-)
Składniki:
- główka kapusty
- 1 cebula
- ok.200 ml śmietany
- sól i pieprz do smaku
Kapustę obieramy,myjemy i
szatkujemy. Przekładamy do miski ,dodajemy ok.płaską łyżkę soli ,mieszamy
i odstawiamy na pół godziny.Cebulę
kroimy w drobną kostkę.Kapustę odciskamy,
przekładamy do garnka,dodajemy cebulę i śmietanę.Dusimy ok.20 minut, często mieszając.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
przekładamy do garnka,dodajemy cebulę i śmietanę.Dusimy ok.20 minut, często mieszając.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz