poniedziałek, 11 czerwca 2018

Młoda kapusta z cebulką w śmietanie


Pyszna kapusta na śmietanie. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.
Bardzo ją lubię i gdy tylko pojawia się w sklepach od razu ją kupuję.W tym okresie mogę ją jeść  prawie codziennie ;-)



Składniki:
  • ówka kapusty
  • 1 cebula
  • ok.200 ml śmietany
  • sól i pieprz do smaku 



 Kapustę obieramy,myjemy i szatkujemy. Przekładamy do miski ,dodajemy ok.płaską łyżkę soli ,mieszamy i  odstawiamy na pół godziny.Cebulę kroimy w drobną kostkę.Kapustę odciskamy,
przekładamy do garnka,dodajemy cebulę i śmietanę.Dusimy ok.20 minut, często mieszając.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. 
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz