Można je zrobić na różne sposoby np.z kluseczkami,makaronem. Moje są z naleśnikami pokrojonymi w kostkę. Robi się je szybko i są tanie!
Składniki:
- 6 naleśników
- ok.0,5 kg kiełbasy-kto jaką lubi,u mnie najczęściej toruńska
- 1 słoik kapusty kiszonej 900 g
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- olej do smażenia
- 2 łyżki keczupu
Kiełbasę kroję w kosteczkę,podsmażam razem z pokrojoną cebulą na rumiano.Do kiełbasy dodaję pokrojoną kapustę i przesmażam chwilę.Przeciskam czosnek i dodaję pokrojone w kwadraty o boku ok.1 cm naleśniki.Doprawiam solą i pieprzem oraz keczupem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz