Gofry z tego przepisu są puszyste i mięciutkie 💚 Nie kruche !!
Super na każdą okazję. Najlepsze jeszcze ciepłe. Świetne z dżemem, owocami i bitą śmietaną 😍
Z tej porcji wychodzą 4 gofry.
Do ciasta można dodać sok z cytryny lub kakao.,chociaż dla mnie najlepsze bez dodatków. Polecam 👍👍
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru
- 100 ml mleka
- 30 g margaryny
- pół szklanki mąki
- Szczypta proszku do pieczenia
- można dodać olejek zapachowy lub cukier waniliowy
Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę, mleko,proszek i margarynę. Dokładnie mieszamy.
Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor .
Szkoda,że nie podano ile trzeba tej margaryny rozpuścić?
OdpowiedzUsuńJuż poprawione 😉
OdpowiedzUsuń