Wielkanocne kruche ciasteczka.Piękna ozdoba na świąteczny stół.
Ja upiekłam też cieniutkie ciastka i przełożyłam je masą z mleka w proszku,ale zwykłe kruche ciasteczka są pyszne!
Najlepsze po kilku dniach.
Składniki:
- 150 g masła
- 200 g mąki
- 50 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 żółtko
- szczypta soli
- 10 kropli ulubionego aromatu do ciasta- może być sok i skórka z 1 cytryny
Lukier:
- 13 dkg cukru pudru
- 1 białko
Zimne ciasteczka dekorujemy lukrem i zostawiamy aż lukier zastygnie.
Masa:
- 100 g margaryny
- 1 żółtko
- 0,5 szklanki cukru pudru
- mleko w proszku-ok.1 szklanka
Ciastka smarujemy kremem i zlepiamy razem .Przechowujemy w lodówce.
A tutaj własnoręcznie zdobione przeze mnie jajka ze styropianu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz