niedziela, 24 listopada 2019

Ciasto z owocami i pianką truskawkową


Fajne ,lekkie ciasto na biszkopcie z pianką z bitej śmietany i galaretki z owocami sezonowymi.
Bardzo łatwe i szybkie. W sam raz dla niespodziewanych gości.W tym okresie jak najbardziej można użyć owoców mrożonych.



Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm.

Składniki:
  • biszkopt z 3 jajek
  • 300 ml śmietanki kremówki 36 %
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 galaretki winogronowe
  • owoce- truskawki,maliny,borówki
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy mikserem.Wylewamy na wystudzony biszkopt i wkładamy do lodówki.
Na zastygniętą piankę rozsypujemy umyte i wysuszone owoce.Galaretki rozpuszczamy tak jak podano na opakowaniu.Tężejącą galaretkę wylewamy na owoce.Chłodzimy w lodówce.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz