Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać!
Składniki:
- biszkopt z 6 jaj
- 400 ml śmietanki kremówki 36%
- 2 czekolady białe -razem 200 g
- 200 ml śmietanki kokosowej
- 100 g wiórek kokosowych
- 8 łyżek dżemu malinowego
- opcjonalnie cukier puder
- pralinki rafaello, maliny i wiórki kokosowe do dekoracji
Studzimy i wkładamy do lodówki ,najlepiej na całą noc.Śmietana musi dobrze się wystudzić aby ubiła się na sztywno.Dlatego najlepiej zrobić to DZIEŃ WCZEŚNIEJ!!
Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na 3 części.
Śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno.Jeśli ktoś lubi słodkie torty,można dodać cukier puder. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.Dzielimy ją na 3 części.
Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze i nasączamy 1/3 części śmietanki kokosowej.Jeśli śmietanka jest zbyt gęsta można dodać do niej odrobinę wody.
Następnie równo smarujemy 4 łyżkami dżemu malinowego.Na dżem nakładamy 1/3 masy śmietanowej i przykrywamy drugim biszkoptem.Znowu nasączamy ,nakładamy resztę dżemu i masy.
Przykrywamy ostatnim biszkoptem.Nasączamy.Smarujemy i dekorujemy ostatnią częścią masy kokosowej.Obsypujemy wiórkami i dekorujemy malinami oraz pralinkami rafaello. Chłodzimy w lodówce co najmniej 3 godziny,
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz