sobota, 10 lutego 2018

Krokiety faszerowane jajkami na twardo ze szczypiorkiem

Pyszna przekąska do przygotowania w kilka chwil! 
Do farszu można dodać podsmażone pieczarki lub szpinak.
Krokieciki świetnie smakują  z czerwonym barszczem. 



Składniki:
  • 8 naleśników
  • 12 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
10 jajek gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Możemy użyć sitka do krojenia jarzyn.Cebulę drobno siekamy,podsmażamy na złoty kolor.Jajka łączymy z posiekanym szczypiorkiem,cebulą,dodajemy 1 surowe jajo oraz 3 łyżki bułki tartej.Dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciepłe naleśniki nadziewamy farszem i zawijamy.Obtaczamy w roztrzepanym jajku,bułce tartej i obsmażamy na złoto.
Smacznego!

1 komentarz: