Łatwe do przyrządzenia a przy tym pyszne i wypróbowane przepisy na ciasta,słodkości i wiele innych ,nie tylko na słodko:-)
▼
środa, 10 stycznia 2018
Śledź w sosie miodowo-pomidorowym z cebulką
Słodko kwaśne śledzie to szybka przekąska oraz szybka do przygotowania. Świetne na stół wigilijny,sylwestra ,imprezy ze znajomymi lub po prostu ,bez okazji. Zachwycają smakiem!
Składniki:
3 płaty śledziowe z zalewy octowej
1 duża cebula
2 łyżki miodu
2 łyżki keczupu
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
Cebulę kroimy w drobną kostkę,podsmażamy na oleju.Dodajemy miod,keczup i przecier.Wszystko mieszamy. Śledzia kroimy na mniejsze kawałki,przekładamy jeszcze ciepłym sosem.Podajemy schłodzone. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz