środa, 10 stycznia 2018

Śledź w sosie miodowo-pomidorowym z cebulką

  Słodko kwaśne śledzie to szybka przekąska oraz szybka do przygotowania. Świetne na stół wigilijny,sylwestra ,imprezy ze znajomymi lub po prostu ,bez okazji. Zachwycają smakiem!





Składniki:
  • 3 płaty śledziowe z zalewy octowej
  •  1 duża cebula
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oleju
Cebulę kroimy w drobną kostkę,podsmażamy na oleju.Dodajemy miod,keczup i przecier.Wszystko mieszamy.
Śledzia kroimy na mniejsze kawałki,przekładamy jeszcze ciepłym sosem.Podajemy schłodzone.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz