Składniki:
- biszkopt z kakao z 3 jajek
- 6 jajek - w temperaturze pokojowej
- 2 margaryny
- 1 szklanka cukru
- 2-3 łyżki kakao
- 2 łyżki żelatyny
- pół szklanki mleka
- 100 ml spirytusu
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka migdałów w płatkach
Jaja wyparzamy i ubijamy je na puszystą masę z cukrem. Margarynę ucieramy mikserem,nastepnie cały czas miksując dodajemy po łyżce ubite jajka.Masę jajeczną wlewamy powoli aby nam sie nie zwarzyły.Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku i chłodne wlewamy do masy oraz dodajemy przesiane kakao.Na koniec wsypujemy rodzynki i migdały oraz delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki na parę godzin.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz