Łatwe do przyrządzenia a przy tym pyszne i wypróbowane przepisy na ciasta,słodkości i wiele innych ,nie tylko na słodko:-)

czwartek, 28 grudnia 2017

Ciasto z jabłkami i budyniem na kruchym spodzie z posypką z migdałów

Szybkie i tanie ciasto z wykorzystaniem jabłek z kompotu.




Przepis na dużą blaszkę.

Składniki:

Ciasto kruche:

  • 125 g margaryny
  • 300 g mąki 
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
Oraz:

  • 5-6 jabłek z kompotu
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 1 litr mleka
  • szklanka migdałów w płatkach

Składniki na ciasto kruche zagniatamy i rozkładamy równo na blaszce.Podpiekamy 10 minut w 170°.
Jabłka kroimy na ósemki.Budynie gotujemy na mleku.Na gorący podpieczony spód rozkładamy jabłka,na nie wylewamy budynie i posypujemy grubo migdałami.Pieczemy jeszcze 30 minut w 170°C.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz