sobota, 30 maja 2020

Ciasto Rafaello

Ciasto "Rafaello" na biszkopcie z masą śmietanową z białą czekoladą i wiòrkami kokosowymi. A do tego dżem malinowy...Pyszne !



Składniki:
  • biszkopt z 4 jajek
  • 500 ml śmietany kremòwki 36%
  • 2 czekolady białe
  • 2 śmietany w proszku 'śnieżka'
  • 5 łyżek wiòrek kokosowych
  • 5 łyżek dżemu malinowego
  • wiòrki kokosowe i biała czekolada do posypania

Czekolady łamiemy na kawałki i wlewamy do nich śmietanę.Podgrzewamy az czekolada się rozpuści. Chłodzimy w lodòwce parę godzin.(co najmniej 3).Po tym czasie śmietanę ubijamy,dodajemy śnieżki i wiòrki kokosowe.
Biszkopt przekrawamy wzdłuz na pòł. Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem,na to równo smarujemy połowę ubitej śmietany.Przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą śmietany.Dekorujemy wiórkami kokosowymi i wiórkami z białej czekolady. Schładzamy w lodówce.

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz