Tort zrobiony według tego przepisu https://dziuniagotuje.blogspot.com/2018/02/moje-torty-z-dzemem-i-bita-smietana.html .
Do bitej śmietany można dodać serek mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam galaretką truskawkową.
Przygotowanie:
- biszkopt z 6 jajek
- 500 ml śmietany kremówki 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- 200 g serka mascarpone
- 6 łyżek dżemu truskawkowego
- 2 galaretki(u mnie truskawkowe) rozpuszczone w 500 ml wody
- 1 galaretka rozpuszczona w 300 ml wody
Biszkopt smarujemy połową dżemu,na to równo nakładamy ok.4-5 łyżek śmietany.Kostkę z galaretki układamy na smietanie i lekko wciskamy ją w śmietanę.Przykrywamy drugim biszkoptem.Smarujemy tak jak poprzednio.Wierzch tortu smarujemy bitą śmietaną i dekorujemy galaretką.Schładzamy w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz