poniedziałek, 11 marca 2019

Ciasteczka z ciasta francuskiego z serkiem mascarpone i malinami

Ekstra szybkie ale i eleganckie ciasteczka na każdą okazję. Proponuję przełożyć je masą niedługo przed podaniem aby ciasto było kruche i delikatne.




Składniki:

  • 1 gotowy blat ciasta francuskiego
  • szklanka malin
  • 150 g serka mascarpone
  • ok.2 łyżki cukru pudru oraz do posypania
Z ciasta wykrawamy szklanką kółka i pieczemy w 200 st.C ok 10 minut aż ciasto się zarumieni.
Maliny miażdżymy widelcem i łączymy z serkiem mascarpone.Dodajemy cukier puder.
Zimne kółeczka z ciasta przekrawamy wzdłuż na pół.Nakładamy masę i przykrywamy .Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. potrzebujie fajnego przepisu na urodziny które są juz za tygdzień ,fajny i nie dużó roboty jest przynim

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam ciasteczka z ciasta francuskiego:-)

    OdpowiedzUsuń