Lekkie ciasto,proste do przygotowania.Przepis na każdą okazję.
Składniki:
- biszkopt upieczony z 3 jajek
- 1 kg słodkich jabłek
- 2 galaretki pomarańczowe
- cukier wanilinowy
- 300 ml śmietany kremówki 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- cynamon do posypania
Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach.Wrzucamy do
garnka,dodajemy cukier waniliowy i smażymy aż jabłka zmiękną.Wsypujemy
galaretki,mieszamy aż do zagotowania.Wyłączamy i wylewamy na wystudzony
biszkopt.Zostawiamy do ostygnięcia.
.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.Wykładamy na jabłka.Posypujemy cynamonem.
.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.Wykładamy na jabłka.Posypujemy cynamonem.
Smacznego!