niedziela, 1 lipca 2018

Piersi z kurczaka po francusku

Smaczne placuszki z drobno pokrojonej piersi kurczaka.
Świetne do obiadu czy na przegryzkę.
Dzieci je bardzo lubią.Dobrze smakują ciepłe,zaraz po usmażeniu ,jak i zimne jako przekąska.Można dodać do nich garstkę startego żółtego sera.


Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Piersi kurczaka kroimy w drobną kostkę,wrzucamy do miski i dodajemy resztę składników.Wszystko razem dokładnie mieszamy,przyprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!!


1 komentarz: