środa, 21 listopada 2018

Rolada z piersi kurczaka z boczkiem

Świetna na zimno jako przekąska ale również  można podawać na gorąco ,np.z ziemniakami i ulubioną surówką.
Polecam spróbować.Naprawdę smaczne!

Składniki:

  • 3-4 piersi z kurczaka
  • boczek wędzony w plasterkach
  • sól,pieprz,papryka w proszku 
Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno plastry boczku.Zwijam mięso w roladę i obwijam  ciasno sznurkiem lub nitką.Mięso wkładam do worka lub naczynia żaroodpornego,(musi być przykryte)podlewam troszkę wodą i piekę w 190 st.C przez ok.40-45 minut,tak aby mięso nie było zbyt suche.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz